Υλικά
1 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι τον χυμό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί. Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι, τη μουστάρδα και τον χυμό από το λεμόνι. Χύνουμε στο ταψί το μείγμα της μαρινάδας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τη πάπρικα και ανακατεύουμε πάλι όλα τα υλικά. Βάζουμε τις μπριζόλες με το λίπος να ακουμπά τα εξωτερικά τοιχώματα του ταψιού και ανάμεσα τους τις πατάτες και ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε στους 200 με 250 βαθμούς, για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Μισή ώρα πριν βγάλουμε το φαγητό μας, αν θέλουμε, ανοίγουμε και τον αέρα στο φούρνο. Επίσης γυρίζουμε τις μπριζόλες για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου