1 μπουτάκι αρνί κομμένο σε μερίδες
Λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 λεμόνια
ελαιόλαδο
Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα μας τα κομμάτια κρέας. Κάνουμε μικρές τρυπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο. Σε 1 μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, τα λεμόνια, την ρίγανη και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κρέας, κρατώντας λίγο για τις πατάτες. Το αφήνουμε να μαριναριστεί καμμιά ωρίτσα. Βάζουμε τις πατάτες στην γάστρα τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε κι αυτές με το υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και το μαριναρισμένο κρέας μαζί με ότι μείγμα υπάρχει μαζί του και όλα μαζί τα ξανα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την γάστρα και την κουνάμε πέρα δωθε λίγο. Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες περίπου. Ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας λίγη ώρα ακόμη να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου