Υλικά
500 γρ. φακές
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
1 lt νερό
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι με κρύο νερό. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γεμίζουμε με νερό, ρίχνουμε τις φάκες και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάσει, συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι όπου τις αφήνουμε να σουρώσουν. Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι και ύστερα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, Μόλις καραμελώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε μέσα τις φακές, τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, το νερό, καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου