Υλικά
3/4 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
3 φλιτζάνια νερό
Αλάτι [οσο πιάνουν τα δακτυλά μας]
500 ml γάλα
Βούτηρο 75 γρ
5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά, φτάνοντας μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο. Όταν πήξει το ρυζόγαλο [αν για κάποιον λόγο δεν πήζει, διαλύουμε λίγο κορν φλάουερ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε], προσθέτουμε το βούτηρο και ανακτεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου