Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

750gr.Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
½ κτγ καπνιστή πάπρικα
¼ κτγ πιπέρι καγιέν
1 κτσ ζάχαρη
1 κτσ μέλι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
1 κτσ πελτέ


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα με καπάκι και ρίχνουμε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε σε πιάτο, με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας.  Στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε την πάπρικα, το καγιέν, την ζάχαρη και το μέλι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό. 
Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και ½ λίτρο νερό ή ζωμό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 2 ώρες, συμπληρώνοντας αν χρειάζεται επιπλέον νερό ή ζωμό, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και με μπόλικη από τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου