Υλικά
500γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σας
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
400γρ ντοματα passata
400γρ τόνο σε λάδι, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια 9 λεπτά [al dente]. Τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό τους. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε, το σκόρδο και το τσίλι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέστε τις ντομάτες [passata] και συνεχίστε να μαγειρεύετε για λίγα λεπτά, στο τέλος ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό. Ανακατέψτε τον τόνο και ρίξτε τον στην σάλτσα, ρίξτε και τα ζυμαρικά στη σάλτσα προσθέτοντας λίγο νερό ζυμαρικών εάν είναι απαραίτητο. Σερβίρετε τα ζυμαρικά τόνου πασπαλισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου