Κρεμώδη κολοκύθια

Υλικά

3 φέτες Ψωμί για τόστ
1-2 κολοκύθια
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
Αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσετε τα κολοκύθια, ελέγξτε πρώτα το κολοκύθι, πλύνετε το και με τη βοήθεια ενός τρίφτη με στενές τρύπες το τρίβετε. Μόλις τριφθούν, μερικά κολοκύθια περάστε τα στο πολτοποιητή πατάτας αφαιρώντας οσο νερό μπορείτε. 
Βάλτε τα κολοκυθάκια σε ένα δοχείο, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο ​​τυρί κρέμα και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. 
Κόψτε τις φέτες ψωμί τόστ στη μέση και στη μία πλευρά βάλτε μια γενναιόδωρη κουταλιά κρέμα κολοκυθιού, κλείστε με μια άλλη φέτα και πιέστε ελαφρά. Περάστε πρώτα τις φέτες ψωμιού στο αλεύρι, στα κτυπημένα αυγά και τέλος στις φρυγανιές. Ρίξτε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα με ψηλές πλευρές και  τηγανίστε τα κολοκύθια και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες. Τα κρεμώδη κολοκυθάκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν ζεστά, αλλά είναι επίσης πολύ καλά και κρύα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου