
Υλικά
3 πιπεριές ( κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
2 μέτρια κρεμυδάκια
5 μέτριες ντομάτες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. πελτέ ντομάτα
2 ποτήρια λευκό κρασί (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο)
Αλάτι
Πιπέρι....

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίζει να ροδίζει και από τις δύο πλευρές το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 5 λεπτά να βράζει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές. Αφου τρίψουμε στον τρίφτη τις ντομάτες τις προσθέτουμε μαζί με τον πελτέ. Ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι. Αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτια μας. Σε 30 λεπτά το φαγητό ειναι έτοιμο, τότε δυναμώνουμε την φωτιά για 5 λεπτά και μετά το κλείνουμε. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή μακαρόνια.
*Στην ιταλική γλώσσα, «κατσιατόρε» σημαίνει κυνηγός. Τα πιάτα α λα κατσιατόρε (με διασημότερα το κοτόπουλο και το λαγό) είναι τα κοκκινιστά κατσαρόλας, με κρασί, κρεμμύδια και λαχανικά, όπως πιπεριές, καρότο ή ακόμη και ελιές. Χρησιμοποιούνται, επίσης, υλικά που συχνά έφερναν οι κυνηγοί μαζί τους όταν επέστρεφαν σπίτια τους, όπως μανιτάρια και άγρια βότανα. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με την περιοχή και την εποχή κι έτσι πρόκειται για ένα πιάτο που επιδέχεται πολλούς πειραματισμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου