
1 κοτόπουλο
1 κιλό μπάμιες
400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
300 ml νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Απαραίτητη προετοιμασία για να μη βγάλουν "σάλιο"
Βάζουμε τις μπάμιες σ’ ένα ταψάκι με ξίδι στον ήλιο για 2 ώρες [ ή τις σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, χωρίς να τις ανακατέψουμε, και μετά τις σβήνουμε με ξίδι. ]

Στο μεταξύ κόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και αφού ανακατέψουμε καλά σβήνουμε με το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στα μισά τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι αφήνοντας το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τις μπάμιες ανακατεύοντας απαλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας μέχρι να μαλακώσουν. Αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Τέλος [προαιρετικά] προσθέτουμε μαϊντανό αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου