Υλικά
4 μελιτζάνες
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά να βράσει άλλα 10 λεπτά. Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους. Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά (για 3-4 λεπτά) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου