
Ντομάτες μεγάλες και σφιχτές
Πιπεριές φλασκες
Κολοκύθια [προαιρετικα]
Μελιτζάνες φλάσκες [προαιρετικα]
Μαϊντανό
6 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι [ 3/4 φλυτζανάκι ρύζι για κάθε γεμιστό ]
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Λάδι
Πατάτες
Πελτέ
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και το ρύζι. Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες κτλ που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. Βγάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι χωρίς όμως να δημιουργήσουμε πουθενά τρύπα. Κρατάμε το περιεχόμενο από τις ντομάτες. Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψι μας και τοποθετούμε τις ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες κτλ με τα καπάκια προς τα πάνω και ενδιάμεσα βάζουμε τις πατάτες κομμένες "κυδωνάτες". Αλατοπιπερώνουμε τα γεμιστά και τις πατάτες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε ενα μεγαλο τηγανι. Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, λίγο πελτε και όσο λάδι θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και βάζουμε και ότι βγάλαμε μεσα απο τα γεμιστα. Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες κτλ. Μην τις γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί θα ξεχυλίσει η γέμιση στο ψήσιμο. Γεμίστε έτσι ώστε να έχουν αρκετό ρύζι αλλά και λίγο ζουμάκι ώστε να βράσει το ρύζι. Οση γέμιση περισέψει την βάζουμε ανάμεσα στα γεμιστά. Κλείνουμε τα καπάκια και ρίχνουμε πάνω τους τριμενη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου