
600 γρ. γαύρος
2-3 λεμόνια ανάλογα το μέγεθος [χυμός]
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι [περίπου 5-6 κουταλιές σούπας]
Πιπέρι
Ρίγανη
1-2 φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές σε πολύ λεπτές ροδέλες
Εκτέλεση
Παίρνετε ένα-ένα τα ψάρια και πιάνοντας το κεφάλι, το τραβάτε κατά μήκος του σώματος βγάζοντας και το κεντρικό κοκαλάκι (αν θέλετε πριν το καθάρισμα κάντε καλό αλάτισμα και αφήστε 6-7 ώρες, και μετά φεύγουν όλα εύκολα.) Ξεπλένετε και ανοίγετε το ψάρι σαν βιβλίο. Βάζετε τα ψάρια σε γυάλινο μπολ το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνετε αλάτι [οχι παρα πολύ], πιπέρι και αρκετό λεμόνι [οι περισσότεροι βάζουν ξύδι] και λίγη ρίγανη.

Σερβίρισμα
Ρίξτε μια γραμμή ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τις φρέσκες καυτερές πιπεριές. Βάλτε ουζάκι ή ρακή και δοκιμάστε. Στην υγειά σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου