Γαύρος μαρινάτος

Υλικά

600 γρ. γαύρος
2-3 λεμόνια ανάλογα το μέγεθος [χυμός]
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι [περίπου 5-6 κουταλιές σούπας]
Πιπέρι
Ρίγανη
1-2 φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές σε πολύ λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση 

Παίρνετε ένα-ένα τα ψάρια και πιάνοντας το κεφάλι, το τραβάτε κατά μήκος του σώματος βγάζοντας και το κεντρικό κοκαλάκι (αν θέλετε πριν  το καθάρισμα κάντε καλό αλάτισμα και αφήστε 6-7 ώρες, και μετά φεύγουν όλα εύκολα.) Ξεπλένετε και ανοίγετε το ψάρι σαν βιβλίο. Βάζετε τα ψάρια σε γυάλινο μπολ το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνετε αλάτι [οχι παρα πολύ], πιπέρι και αρκετό λεμόνι [οι περισσότεροι βάζουν ξύδι] και λίγη ρίγανη. 
Ανάλογα με το μέγεθος του μπολ, μπορείτε να κάνετε δυο ή παραπάνω στρώσεις με τον ίδιο τρόπο. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 24+ ώρες τουλάχιστον. Την επόμενη αδειάζετε το λεμόνι [δεν ξεβγάζετε] και συμπληρώνετε λάδι.

Σερβίρισμα

Ρίξτε μια γραμμή ελαιόλαδο και γαρνίρετε με  τις φρέσκες καυτερές πιπεριές. Βάλτε ουζάκι ή ρακή και δοκιμάστε. Στην υγειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου