Μελιτζάνες γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά


Υλικά

6 μελιτζανες κανονικες (τσακωνικες )
2 ποτηρι ελαιολαδο (1 για το τηγανισμα και 1 για το μαγείρεμα)
1 ματσακι μαιντανο
1 σκελιδα σκορδο (προαιρετικά)
3 μετρια κρεμυδια
4 ωριμες μεγαλες ντοματες
1 κουταλακι πελτε
1 κουταλακι ζαχαρη
Πιπερι 
Αλατι 
Τυρια της επιλογης σας

Εκτέλεση

Πλενουμε τις μελιτζανες και τις κοβουμε στη μεση [οριζοντια] και τις βαζουμε όση ώρα μπορούμε σε νερο με αλατι για να ξεπικρισουν. Στην συνεχεια βγαζουμε τη ψυχα από τις μελιτζανες, τις τηγανίζουμε και τις αφηνουμε σε αποροφητικό χαρτι να στραγγιξουν απο το λαδι. 
Σωταρουμε το κρεμυδι με το ελαιολαδο μαζι με τη ζαχαρη και στη συνεχεια ριχνουμε την τριμενη ντοματα τον μαιντανο την ψυχα απο τις μελιτζανες, αλατι, πιπερι και ψηνουμε για δεκα λεπτα μεχρι να δεσει η σαλτσα. Αφου ειναι ετοιμη παιρνουμε την μελιτζανες και τις γεμιζουμε και τις τοποθετουμε στο ταψακι. ...τελειωνοντας οση γεμιση εμεινε την περιχυνουμε στο ταψι μας. Τελος πασπαλιζουμε τις μελιτζανες με τη φετα και με τυρια της επιλογής μας και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15 λεπτα.

Καλή επιτυχία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου