Υλικά
1 φλυτζανι σιμιγδαλι ψιλο
1 φλυτζανι αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φλυτζανι ζαχαρη
1 φλυτζανι ηλιελαιο
1 φακελακι μπέικιν παουντερ
1 κεσεδακι γιαουρτι
3 βανιλιες
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι ή λεμονι (εγω βαζω πορτοκαλι)
4 αυγα (χωριστα τους κροκους απο τα ασπραδια )
Για το σιρόπι
3 φλυτζανια ζαχαρη
3 φλυτζανια νερο
Φλουδα απο λεμονι
2-3 ξυλα καννελας

Ξεκιναμε να χτυπαμε το ηλιελαιο με τη ζαχαρη και ριχνουμε το σιμιγδαλι σιγα σιγα. Στη συνεχεια ρίχνουμε σιγα σιγα το γιαουρτι και βαζουμε και τα ασπραδια αφου τα χτυπησουμε αρκετα, κατόπιν προσθετουμε τους κροκους, βανιλιες και το ξυσμα απο το πορτοκαλι. Οσο περισσοτερο τα χτυπησουμε τοσο καλυτερα. Στο τελος θα ανακατεψουμε το μπεικιν παουντερ με το αλευρι και θα τα προσθεσουμε. (η δοση βγαζει μικρο ταψακι, αν θελουμε μεγαλυτερο θα βαλουμε τα διπλάσια υλικα)
1 φλυτζανι σιμιγδαλι ψιλο
1 φλυτζανι αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φλυτζανι ζαχαρη
1 φλυτζανι ηλιελαιο
1 φακελακι μπέικιν παουντερ
1 κεσεδακι γιαουρτι
3 βανιλιες
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι ή λεμονι (εγω βαζω πορτοκαλι)
4 αυγα (χωριστα τους κροκους απο τα ασπραδια )
Για το σιρόπι
3 φλυτζανια ζαχαρη
3 φλυτζανια νερο
Φλουδα απο λεμονι
2-3 ξυλα καννελας
Εκτέλεση

Ξεκιναμε να χτυπαμε το ηλιελαιο με τη ζαχαρη και ριχνουμε το σιμιγδαλι σιγα σιγα. Στη συνεχεια ρίχνουμε σιγα σιγα το γιαουρτι και βαζουμε και τα ασπραδια αφου τα χτυπησουμε αρκετα, κατόπιν προσθετουμε τους κροκους, βανιλιες και το ξυσμα απο το πορτοκαλι. Οσο περισσοτερο τα χτυπησουμε τοσο καλυτερα. Στο τελος θα ανακατεψουμε το μπεικιν παουντερ με το αλευρι και θα τα προσθεσουμε. (η δοση βγαζει μικρο ταψακι, αν θελουμε μεγαλυτερο θα βαλουμε τα διπλάσια υλικα)
Το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180C για 45 λεπτα περιπου (αναλογως το φουρνο) Μολις βαλουμε στο φουρνο το ραβανι βαζουμε και τα υλικα για το σιροπι μας [όλα μαζι] και τα βράζουμε για 10'. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ριχνουμε στο ζεστο ραβανί σιγα σιγα μέχρι να το πιεί όλο. Προσοχη ενα απο τα δυο πρεπει να ειναι κρυα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου