Τούρτα με κρέμα και σαβαγιάρ

Υλικά

25-35  σαβαγιάρ
1 συσκευασία κρέμα morfat
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, (1 κουτι)

50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
4-5 κ.σ. κονιάκ
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα morfat να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη και συμπαγής κρέμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα και το κονιακ. Βρέχουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ [όχι πάρα πολύ] και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της. Ετοιμάζουμε και την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπολ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη και 2-3 σταγόνες λεμόνι [αν θέλουμε] μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντυγί που την απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν ρίχνουμε απο πάνω την τριμένη σοκολάτα και ότι άλλο θέλουμε για διακόσμηση [κερασάκια μαρασκίνο, κομμάτια ανανα κτλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου