"Εκλέρ" ψυγείου με μπισκότα

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
3 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
350 ml κρέμα γάλακτος κρύα ή σαντιγί
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουτ. του γλυκού γάλα
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος πολύ καλά και την αφήνετε στην άκρη. Φτιάχνετε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμη την αναμειγνύετε με τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά. Σε ένα πιρέξ απλώνετε μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ. Φροντίστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στα μπισκότα. Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα κρέμας -σαντιγί και στη συνέχεια άλλη μια στρώση με μπισκότα και την υπόλοιπη σαντιγί. Καλύπτετε με μπισκότα και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη σοκολάτας   Αφού λιώσετε το βούτυρο, προσθέστε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν το μείγμα είναι ρευστό, προσθέστε λίγο κακάο. Απλώνετε την σοκολάτα πάνω από το γλυκό και το αφήνετε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου