Υλικά
500 γρ. φάβα
1 κρεμμυδάκι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσ. λευκό ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη φάβα, την καθαρίζουμε και τη βράζουμε σε άφθονο νερό, περίπου ένα λίτρο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βράζουμε για περίπου σαράντα λεπτά βγάζοντας που και που τον αφρό μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τη φάβα στο σουρωτήρι και την περνάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυλός.
Γιά το σερβίρισμα. Βάζουμε και το ελαιόλαδο, το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Γιά το σερβίρισμα. Βάζουμε και το ελαιόλαδο, το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου