Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας


Υλικά

4 φιλέτα παγκάσιους (1 συσκευασία)
2 κουτ.σούπας γεμάτες μουστάρδα υγρή
6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι το ξύσμα και χυμό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1 κουτ. γλυκού άνηθο (προαιρετικά)
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα φιλέτα των ψαριών που επιλέξαμε σ' ένα τρυπητό (αν είναι κατεψυγμένα τ' αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο, μέσα στη συσκευασία τους) και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο ή τριμμένο, τη μουστάρδα και τα χτυπάμε καλά να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα. Τοποθετούμε τα φιλέτα σ' ένα ταψάκι, τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και μετά ρίχνουμε το μαϊντανό, το δεντρολίβανο και τον άνηθο. Ψήνουμε τα φιλέτα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20'περίπου, στον αέρα, μέχρι τα ψάρια μας να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου