Μακαρόνια φούρνου ογκρατέν

Υλικά

Μακαρόνια
Βούτηρο
Αλεύρι
Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Τυριά
Παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ζεσταίνω το βούτυρο να λιώσει. Αφού λιώσει το βούτυρο προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω να δέσει και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Μόλις δέσει το βούτυρο με το αλεύρι προσθέτω σιγά-σιγά και το ζεστό γάλα να ενσωματωθεί ανακατεύοντας κι ανεβάζω λίγο την θερμοκρασία. Όσο προσθέτω το γάλα, η μπεσαμέλ θα αρχίσει να παίρνει όγκο και να γίνεται κρεμώδης. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη μόλις πάρει βράση. Αποσύρω από την φωτιά και την κρατάω στην άκρη. Βράζω τα μακαρόνια 2’ λιγότερο από όσο χρειάζονται (διότι θα απορροφήσουν κι άλλα υγρά αργότερα μέσα στο φούρνο). Τα στραγγίζω και τα τοποθετώ στο σκεύος του φούρνου.   Αλατοπιπερώνω τα μακαρόνια, ρίχνω τα τριμμένα τυριά κι ανακατεύω να απλωθούν καλά. Προσθέτω την μπεσαμέλ στα μακαρόνια κι ανακατεύω ελαφρά ώστε να πάει παντού. Στο τέλος στρώνω στην επιφάνεια των μακαρονιών την μπεσαμέλ και πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα. Τοποθετώ τα μακαρόνια στον φούρνο στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για 60’ ή μέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα. Προσέχω όμως να μην τα παραψήσω γιατί θα στεγνώσουν και βεβαίως θα ξεραθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου